Patrullija taskuraamat

PaTa
12,00 €
Kogus
Laos!

Kirjeldus

PATRULLIJA TASKURAAMAT

on tuletatud Maakaitse käsiraamatust (2021). Käesolev taskuraamat on mõeldud praktiliseks abivahendiks Kaitseliidu maakaitse üksuse juhile ja liikmele maastikul. Mitmed osad, mis siin lühemalt, on Maakaitse käsiraamatus kirjeldatud põhjalikumalt. Ühtsuse huvides on siin peatükid ja alapeatükid sama numeratsiooniga teemade kaupa nagu Maakaitse käsiraamatus. Sõjapidamisest üldhariva teadmise saamiseks on soovitatav lugeda ka Manööversõjapidamise käsiraamatut (2014).

Siin raamatus käsitletakse peamiselt olulisi väikeüksuse kollektiivseid tehnikaid ja toiminguid, mille kombineerimine õigel ajal ja soodsal maastikul võimaldab saavutada hea taktikalise tulemuse. Taskuraamat ei käsitle põhjalikult tehnilisi küsimusi ega vahendeid, nagu relvade andmed, üksikvõitleja oskused, erialaspetsialistide tehnikad jms. Samuti ei kajastu siin detailne teadmine vastase kohta. Nende teemade kohta on olemas eraldi õppematerjalid.

Taskuraamat keskendub patrullimise taktikakomponentidele hajutatud lahingutegevuses, kuid kirjeldab ka maakaitse julgestustegevusi, mis kõik on sõja korral maakaitse allüksuste peamised ülesanded. Nende tehnikate kombineerimine edukaks taktikaks eeldab vastase tundmist, häid baas- ja erialaoskusi ning allüksuse koostegutsemise kogemust.

Selles raamatus on rõhuasetus jao ja rühma ülesannetel, tehnikatel ja püsitoimingutel. Kompanii ülesanded ja nende täideviimine sarnanevad tehniliselt rühma omadele – vaid mastaap on suurem.

Taskuraamat on abimees ja nõuandja, mitte jäikade reeglite kogum. Kõiki võimalusi ja ettetulevaid situatsioone ei ole võimalik ette näha. Samas on need baasalused on olulised selleks, et erinevate malevate allüksused, kus iganes neil on vaja koostööd teha, saaksid neist teemadest samamoodi aru, mis loobki eeldused toimivaks koostööks.

Patrullija taskuraamat, nagu Maakaitse käsiraamatki, koondab endas erinevate riikide õppematerjale ja praktikaid, mis kohandatud meie oludesse.

 

Koostaja mjr Rene Toomse

385 lk
Mõõdud: 12 x 15,5 cm

Toote üksikasjad
PaTa
Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka:

Tootekood: 13174

Kaubamärk: Invader Gear

Taktikalised püksid Predator (CAD digilaik)

Taktikalised püksid. Kvaliteetne YKK lukk. 10 taskut. Põlveosadel eemaldatavad põlvekaitsmed. Põlveosa ümbermõõt takjapaelaga reguleeritav. Pehmendatud vööosa. Kõrgendatud seljaosa. Laiad rihma-aasad, võimalik kasutada laia vööd või teenistusrihma. Materjal: 65% puuvill, 35% polüester. Ripstop kangas.

Hind 94,50 €
Vaata lähemalt
Laojääk sõltub valikust

Tootekood: 14002201

Kaubamärk: Mil-tec

MIL-TEC seljakott (oliiv)

Külgedel pingutusrihmad. Tõmblukuga avatav põhiosa. Kogu seljakotil MOLLE kinnitused Tugevdatud seljaosa. mahutavus: 36L Materjal: 600D nailon Mõõdud (K/L/S): 51 x 29 x 28 cm Värvus: oliiv

Hind 44,90 €
Vaata lähemalt
Laos!

Tootekood: 351150

Kaubamärk: Primus

PRIMUS ESSENTIAL TRAIL KIT 351150

Essential Trail Kit on täiuslik matkaköök, mis on loodud algajatele matkajatele või kogenud välikokkadele. Rootsis leiutatud ja Euroopas käsitsi meisterdatud komplekt sisaldab kõike, mida vajate söögi valmistamiseks.

Hind 66,90 €
Vaata lähemalt
Laos!

Tootekood: 121175-001-S

Kaubamärk: Condor

CONDOR MOLLE LCS COBRA LAHINGUVÖÖ (roheline)

Reguleeritava pikkusega MOLLE vöö AUSTRIALPIN™ COBRA® pandlaga (tugevus 9kN).Vööl kaks rivi MOLLE lasersisselõikeid.Eemaldatav (takjakinnitus) sisemine pehmendusega osa. Kui see eemaldada, siis vööd võimalik kasutada püksirihmana.Vööde pikkused:S- 89-104 cmM- 104-119 cm L - 119-134 cm 

Hind 99,90 €
Vaata lähemalt
Laojääk sõltub valikust

Tootekood: 125-001

Kaubamärk: Condor

Condor 3-päeva seljakott (oliiv)

Suur, varustuse jaoks mõeldud põhiosa koos taskuga 3L veekotile. D-rõngastega õlarihmad. Külgedel pingutusrihmad. Tõmblukuga lihtsalt ja kiiresti suletav põhiosa. Pehmenduse ja ventilatsiooniga seljaosa. Kokku 7 taskut-panipaika.  Materjal: Cordura® Mõõdud: 55x42,5x27,5 cm Värvus: oliiv

Hind 114,90 €
Vaata lähemalt
Laos!

Tootekood: 14416801

Kaubamärk: Mil-tec

Mil-tec Isetäituv padi

Täispuhutav padi, mis täitub klapi avamisel ise õhuga, maksimaalse suuruse saavutamiseks piisab kergest lisapuhumisest.Kerget ja tühjana väikest patja on lihtne kaasas kanda.Värv: oliiv

Hind 13,90 €
Vaata lähemalt
Saadaval ooteajaga. Küsi tarneaega!

Tootekood: TFP3

Kaubamärk: Tactical Foodpack

Tactical Foodpack köögivilja pasta

Rohkete köögiviljadega, naturaalsete maitsetega, tervislik ja kaloririkas pasta, mis on heaks vahelduseks lihatoitudele. Eestimaine ja 100% naturaalne, ilma säilitus-ja lisaaineteta. Toode valmib kuuma veega 7 minutiga ja külma veega 14 minutiga. Energiasisaldus 532kcal per portsjon.

Hind 10,50 €
Vaata lähemalt
Laos!

Tootekood: M18-R60

Kaubamärk: Arnika

Suitsugranaat M18 punane

MÕÕDUD: Kõrgus: 16 cm Laius: 8 cm Punane suitsu efekt kestab ca 1,5 minutit. Kasutamiseks ainult välitingimustes! Toode tuleb asetada maha, käes hoida ei tohi. Pürotehnilise aine kaal ühes tootes 90g.

Hind 16,90 €
Vaata lähemalt
Laos!

Tootekood: 14002001

Kaubamärk: Mil-tec

MIL-TEC patrullkott (oliiv)

Külgedel pingutusrihmad. Tõmblukuga avatav põhiosa. Kogu seljakotil MOLLE kinnitused Tugevdatud seljaosa. mahutavus: 20L Materjal: 600D nailon Mõõdud (K/L/S): 42 x 20 x 25 cm Värvus: oliiv Ettetellimisel pakume kõiki Mil-Tec tooteid. Vaata valikut: www.sturm-miltec.de

Hind 39,90 €
Vaata lähemalt
Laos!

Tootekood: 312450

Kaubamärk: LOWA

LOWA ACTIVE KREEM 75ML (MUST)

Lowa Active kreem on veepõhine kreem, mis aitab saabastel püsida vett-tõrjuvana. Seda võib saapale kanda käsna, lapi või kasvõi käega. Kui kogu soovitud ala on kaetud siis lihtsalt üleliigne kreem ära pühkida. Värvus: must Pakend: tuub Kogus: 75 ml

Hind 9,90 €
Vaata lähemalt
Viimased tooted laos

Jälgi meid Facebookis